İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’dan Siyonist Netanyahu’nun iddialarına sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, sosyal medya Twitter hesabından Siyonist rejimin İran karşıtı iddialarına tepki gösterdi.

Kenani’nin paylaştığı mesaj şu şekilde:

“Siyonist rejim başbakanı, İran’a karşı asılsız iddialarını tekrarlayarak, kendisi ve meşru olmayan İsrail rejimi için bir kimlik yaratmaya çalışıyor.

Siyonist rejim 70 yılı aşkın bir süredir kimlik kazanmak için soykırım, yağma, zorunlu göç ve insan haklarına aykırı olan onlarca eylemlerde bulundu. İngiltere, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin bu meşru olmayan varlığı desteklemeleri yanlıştır. Filistin yok edilemez”.

Netanyahu perşembe günü, kabinesinin en önemli misyonunu “İsrail’in İran tarafından yok edilmesini önlemek” olarak ilan etti ve rejiminin Tahran’ın “nükleer silah” elde etme çabalarını engellemek için çalışacağını iddia etti.
Binyamin Netanyahu’nun önerdiği kabine perşembe günü Siyonist parlamentodan (Knesset) güvenoyu aldı ve Netanyahu resmen bu rejimin yeni başbakanı oldu. Netanyahu’nun kabinesi, işgal altındaki Filistin topraklarını işgal ettikleri tarih boyunca, en aşırı kabineyi oluşturmuş ve bu konu, önerilen bakanlara içeriden ve dışarıdan protestolara neden olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir