İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Amerikalılar şaşkın ve çaresizler

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney dün Meşhed kentinde mutahhar Rezevi -as- haremin muazzam ziyaretçilerine hitaben yaptığı konuşmada, Amerikalıların bölgede çaresiz ve şaşkın olduklarını vurguladı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney dün yeni hş yılın ilk gününe mutahhar Rezevi -as- haremi ziyaret edenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Nizam’ın bölgedeki siyaseti ve yolu açıktır ve ne yaptığımızı biliyoruz” dedi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney sözlerinin devamında şöyle buyurdu: Fakat Amerikalılar şakın ve çaresizler, zira eğer bölgede kalsalar, Afganistan’da olduğu gibi halkların her gün artan nefreti ile karşı karşıyalar ve bölgeyi terk etmek zorundalar, eğer gitseler de kendi çıkarlarını kaybederler ki bu da onların açıkça zayıflıklarını göstergesidir.


“Darbe, yaptırım, siyasi baskılar, benzersiz medya saldırısı, güvenlik komplolar ve benzersiz ekonomi yaptırımları” düşmanın sürekli entrikaları olduğunu belirten Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Bu husumetlerin son turunda Amerika ve bazı Avrupa ülke liderleri geçen yıl çok küçük bir yüzdenin başlattığı kargaşaları açıkça desteklediler ve çeşitli silah, siyasi, mali, güvenlik ve medya destekleri ile İslam Cumhuriyeti en azından zayıflatmaya çalıştılar; fakat medyanda bu hedeflerin tam tersi gerçekleşti ve İslam Cumhuriyeti bu küresel komployu yendi ve güçlü olduğunu gösterdi” dedi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ilim ve teknolojide ilerleme ve nano ve biyoteknoloji, sağlık, havacılık, nükleer, savunma, altyapı, tıp ve sağlık merkezleri, rafineriler ve diğer alanlarda yaşanan ilerlemelerle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alınmasına değinerek, “Dış ilişkiler alanında da düşmanlar İran’ı inzivaya sürükleme çalışmaları yenilgiye uğradı ve İslam Cumhuriyeti Asya ile ilişkilerini yüze yüz güçlendirerek, bundan sonra da bu bölgenin önemli ülkeleri ile siyasi, ekonomik, bilimsel ve teknik ilişkileri geliştirmeye devam edecektir” dedi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney ayrıca, ” Bazı önemli bölgesel anlaşmalara üyelik ve Afrika ve Latin Amerika ile ilişkilerin güçlendirilmesi dış ilişkiler alanındaki diğer gelişmelerdir. Ayrıca Avrupalılara küs değiliz ve Amerika’ya itaat etmeyi bırakırlarsa onlarla çalışmaya hazırız.” Dedi

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in yaptığı konuşmasından satır başları şöyle:

-Birkaç yıl sonra bana bu kentin aziz halkına ve değerli ziyaretçilerine hizmet etme imkânını sunan ulu Rabbime şükrediyorum. Biz dönüşümü Allah’dan istiyoruz ama kendimiz de çalışmamız gerekiyor.

-Geçmişte birkaç kez halka hitaben yaptığım konuşmalarda ülkenin ve sistemin dönüşümü hakkında konuştum. Temel sorunların kamuoyuna açıklanması gerekiyor.

-Dönüşüm derken, düşmanlar anayasa ve devlet sisteminin yapısını değiştirmekten bahsediyor; Ne yazık ki ülkede içerisindeki bazıları ihmal veya özel bir sebep nedeniyle aynı şeyi ifade ediyor. “Dönüşüm”den kastettiğim, İran toplumu ve İslam Devrimi’ndeki bazı kusurlu bölümlerin değişmesidir.

-Ülkenin en büyük zayıflığı ekonomidir. Hükümet ekonomi konusunda müdahaleyi azaltmalı ve denetimi arttırmalıdır.

-İran milleti düşmanın kumpas ve oyunlarına karşı dimdik ayakta durmayı başardı. Darbeye, yaptırıma, siyasi baskıya ve medya saldırısına karşı durdu. İranofobi için medya saldırıları düzenlediler. Bu medya saldırısının benzeri görülmemişti. Hiçbir ülke İran halkı gibi bu güvenlik komplolarına karşı direnememiştir. Bu İran milletinin iç gücünün bir göstergesidir.

-Batılılar daha önce de İran’ı yalnızlaştırmaya çalıştı. Yaşananlar tam tersi bir sonuç verdi, evet Batı ile ilişkimiz zayıfladı ama Asya ile ilişkimizi yüzde yüz güçlendirdik. Afrika ve Latin Amerika ile de güçlü ilişkiler kurmayı planlıyoruz, tabii ki Avrupa’ya da küs değiliz. Avrupa hükümetlerinin ABD politikalarını takip etmemesi durumunda onlarla da çalışmaya hazırız.

-Direniş cephesini desteklediğimizi açıkça beyan ediyoruz, ancak Ukrayna’daki savaşa müdahaleyi kesinlikle reddediyoruz. Bu savaşı Amerika yarattı ve şu anda bile bu savaştan en fazla karı Amerika alıyor. ABD silah fabrikaları bundan faydalanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir