FilistinTüm Haberler

İnna lillahi ve İnna İleyhi Raciun.. Şeyh Hıdır Adnan 87 günlük açlık grevinin ardından şehid oldu

İnna lillahi ve İnna İleyhi Raciun.. İslami Cihad Hareketinin Batı Şeria Liderlerinden Hıdır Adnan Açlık grevinin 89. Gününde durumu ağırlaşarak kaldırıldığı hastanede Siyonist rejim tarafından tedaviye izin verilmeyerek şehid oldu

Siyonist Rejim hapishanesinde 87 gündür açlık grevini sürdüren Filistinli tutuklu Hıdır Adnan şehit oldu.

Filistin medyasına göre İslami Cihad Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, “İslami Cihad Hareketi, bütün bir sebat ve kararlılıkla, lider Şeyh Hıdır Adnan’ın vefatı sebebiyle yas tutuyor.” ifadeleri yer aldı.

“Terörü, adaletsizliği koruyan ve kollayan dünyanın gözü önünde, özgür kahraman Hıdır Adnan, düşman tarafından işlenen suçla şehit olmuştur” denilen açıklamada, işgalci rejimi bunun bedelini ödeyeceği belirtildi.

Son dönemde sağlık durumu kötüleşen Adnan, 87 gündür açlık grevini sürdürüyordu. 

Filistin Esirler Cemiyeti, 23 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamada, işgalci rejim hapishanesinde 78 günden bu yana açlık grevinde olan ve sağlık durumu kötüye giden Adnan’ın, “kefaletle tahliye” talebini reddettiği kaydedilmişti.

Açıklamada ayrıca, duruşmaya video konferansla katılan Adnan’ın, celse sırasında birkaç kez bilincini kaybettiğine işaret edilerek, “Filistinli tutuklunun, sağlık durumu kritik bir aşamada ancak işgal rejimi, kendisini hala cezaevi kliniğinde tutuyor, sivil bir hastaneye nakledilmesine ve ailesinin ziyaret etmesine izin vermiyor.” bilgisi paylaşılmıştı.

Adnan, idari tutukluluğa tepki amacıyla 2012 yılında 66 gün, 2015’te 52 gün, 2018’de 59 gün ve 2021’de 25 gün açlık grevinde bulunmuştu. Adnan, açlık grevine 5 Şubat’ta başlamıştı.

Siyonist Rejim tarafından, İslami Cihad Hareketi’ne üye olmak ve İsrail karşıtı etkinliklere katılmakla suçlanan 44 yaşındaki Adnan, 2012’den bu yana birçok kez gözaltına alınarak “idari tutukluluk” uygulamasıyla hapse mahkum edilmişti.

İşgal bölgelerine Gazze’den roket fırlatıldı 

İslami Cihad’ın önemli isimlerinden Hıdır Adnan’ın şehadetine tepki olarak işgal bölgelerine Gazze Şeridi’nden roket fırlatıldıği belirtildi.

Arap medyasına göre, İslami Cihad’ın önemli isimlerinden Hıdır Adnan, işgal zindanlarındaki 87 günlük açlık grevinin ardından dün akşam şehadete ulaştı.

Hıdır Adnan’ın şehadetinin ardından işgal bölgelerine Gazze Şeridi’nden bir dizi roket fırlatıldı.

Görgü tanıkları, Gazze Şeridi’nden işgal altındaki bölgelere çok sayıda roket atıldığını söyledi.

Siyonist İsrail televizyon kanalı Kanal 13’ün aktardığına göre, bölgede siren sesi yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir