Batı AsyaFilistinGenel

Hamas: Netanyahu Gazze’de Korktuğundan Daha Büyük Bir Yenilgiyle Karşı Karşıya Kalacak

Netanyahu’nun Gazze’ye yönelik kara saldırısının “ikinci aşaması” olduğunu iddia ettiği açıklamanın ardından El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde uyarıda bulundu.

Ebu Ubeyde, video açıklamasında “Onu hala bekliyoruz” diyerek, “Allah’ın izniyle, beklediğinden veya korktuğundan daha büyük bir yenilgiyi ona tattıracağız” dedi.

El Kassam sözcüsü ayrıca kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne insani yardım yapılmaması nedeniyle Arap ülkelerini de eleştirdi ve Filistinlilerle esir takası konusunda anlaşma sağlanamamasının sorumlusunun işgalci rejim olduğunu söyledi.

Ebu Ubeyde, “Arap uluslarımızın liderlerine… Sizden Gazze’deki Arap çocuklarını ve İslam’ı savunmak için ordularınızı ve tanklarınızı seferber etmenizi istemiyoruz” dedi ve şunu ekledi: “Fakat siz insani yardım dahi gönderemeyecek bir noktaya, bu seviyeye ulaştınız mı?”

Sözcü, tutuklu meselesiyle ilgili çok sayıda temas olduğunu ve bir anlaşmaya varma şansının bulunduğunu vurguladı; ancak israil, Kassam tugayları tarafından tutulan 200 israilli esirin ve diğer Filistinli direniş grupları tarafından tutulan esirlerin serbest bırakılmasına odaklanan anlaşmanın şartlarını kabul etmeye istekli olmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir