Tüm HaberlerYemen

Yemen Halkının İki Talebi: Ateşkes ve Yaptırımların Kaldırılması

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, Yemen’de ateşkes sağlanması ve tüm yaptırımların kaldırılması, Yemen milletinin iki temel talebi olduğunu belirtti.

Cuma günü twitter hesabında Yemen’de ilan edilen ateşkesi değerlendiren İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Emir Abdullahian, Yemen’de saldırıların durdurulması iyi bir adım olduğunu, ancak Suud rejiminin bir kaç günlük kırılgan ateşkes uygulaması ve bu sürede gücünü yeniden toplayarak saldırması ve katliamlarını sürdürmesi çözüm olamayacağını belirtti.

Suud rejiminin başını çektiği ittifak Perşembe günü Yemen’de resmen iki haftalık ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Ancak ateşkes ilanı ve Yemen’de ilk korona virüs vakası tespit edilmesine rağmen Suud ittifakının saldırıları devam etti ve ateşkes başladığı andan bu yana en az iki Yemenli hayatını kaybetti.

Yemenli birçok yetkili ise Suud rejiminin ateşkes konusunda niyetinden kuşku duyduklarını, Suud ittifakı yeniden gücünü toplamak ve uğradığı hasarı telafi etmek istediğini belirtiyor.

Suud rejimi ve müttefiklerinin Mart 2015’te Yemen topraklarına saldırıya geçtikleri günden bu yana binlerce Yemenli sivil hayatını kaybetti, ülkenin altyapısı çöktü ve gıda maddeleri ve ilaç sıkıntısı başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir