IrakTüm Haberler

Irak’ta İslami Dava Parti Binası Protestocular Tarafından Ateşe Verildi

Kimliği bilinmeyen bir grup dün gece, işsizlik ve kamu hizmetlerindeki yolsuzluklara itiraz amacıyla Irak İslami Dava Partisinin Kadisiye’deki binasını ateşe verdiler.

İRNA’nın verdiği habere göre, göstericiler Divaniye kentinin Irak İslami Dava Partisi binasının önünde birkaç araba lastiğini yaktıktan sonra onları binanın içerisine fırlattıkları belirtildi.

Cumartesi günü de  Kut şehrinde bir kaç parti binası ateşe verilmişti. 

Öte yandan Irak’ın başkenti Bağdat’da Pazar günü Tahrir meydanı  ve Cumhuriyet Köprüsü itiraz gösterilerine sahne oldu.

Irak’ta Mustafa el-Kazimi’nin başbakanlığında yeni kabinenin kurulması ile birlikte, ülkede protesto gösterilerinin yeniden başladığı görülüyor.

 Mustafa el-Kazımi cumartesi günü yaptığı açıklamada cinayet işlemeyen tüm tutuklu göstericilerin serbest bırakılması talimatını vermişti.

Irak Hizbullah Tugayları da son günlerde yaptıkları açıklamada, ABD ve Siyonist rejim’in Bağdat’ın politikalarından rahatsızlıkları sebebiyle son kargaşalarda rolleri bulunduğunu belirtti.

Öte yandan, Basra Emniyet Müdürü de yaptığı açıklamada, ABD, siyonist rejim İsrail, Suudi Arabistan ve BAE’nin Irak’ın güvenlik ve istikrarını bozma çabasında olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir