Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Donanmasına Ait Savaş Gemisi Umman Denizi’nde Kaza Geçirdi! 19 Şehid 15 Yaralı

İran donanmasının Fars Körfezi’nde yaptığı tatbikat sırasında bir savaş gemisinde kazara bir hadisenin yaşandığı bildirildi.

Olayın nasıl yaşandığına dair yeni detaylar:

İran devlet televizyonu’nun haberine göre Umman Körfezi’nde, Hürmüz Boğazı yakınlarındaki bir füze tatbikatı sırasında İran donanmasına mensup bir gemi, yine donanmaya mensup bir başka gemi tarafından ‘dost ateşiyle’ batırıldı.

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri, Umman Denizi’nde yaşanan kazada 19 kişinin şehit düştüğünü, 15 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Devlet televizyonunun haberinde Konarak adlı donanma gemisinin Pazar öğleden sonra İran’ın güney sahili açıklarında yapılan tatbikat sırasında vurulduğu kaydedildi.

Jamaran adındaki İran firkateyni, yeni geliştirilen bir gemisavar füzesini denerken yanlışlıkla Konarak adlı lojistik gemisini vurdu.

Olay Umman Körfezi’nde Hürmüz Boğazı yakınlarında yapılan donanma tatbikatı sırasında meydana geldi.

Haberde batırılan lojistik gemisi Konarak’tan bahisle “Tatbikatta kullanılan hedefin yerini değiştirdikten sonra, kendisi ile hedef arasına yeterince mesafe koymadığı için vuruldu” denildi.

Olayın Tahran’ın 1270 kilometre güney doğusunda, Umman Körfezi’ndeki Cask limanı yakınlarında yaşandığı da yine İran televizyonu tarafından bildirildi.

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri’nden yapılan yazılı açıklamada, “10 Mayıs Pazar akşamı, Cask ve Çabahar karasularında bir dizi donanma gemisi deniz eğitimi yaparken ‘Konarek’ savaş gemisi kaza geçirdi. Bu olayda birkaç denizci şehit düştü” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Askeri tatbikat sırasında yaşanan kazadan sonra deniz kuvvetlerine bağlı yardım ekipleri hemen kazanın yaşadığı bölgeye sevk edildi; kazada yaralanan veya şehit düşen denizcilerin tahliye edilerek hastanelere kaldırıldı.

Açıklamada, kazada 19 denizci şehit düştüğü, 15 denizci de yaralandığı ifade edildi.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Halkla İlişkiler Bürosu açıklamada, Konarak savaş gemisi kazanın teknik açıdan araştırılması için bölgedeki limana çekildiğini belirtti.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Halkla İlişkiler Bürosu ayrıca deniz kuvvetlerinin cesur denizcilerinin şehadattalep ruhu ve savunma hazırlığına temas ederek, olayla ilgili uzmanların araştırmaları tamamlanmadan her türlü tahminlerde bulunmaktan kaçınılmasını istedi.

Öte yandan İranşehir Tıp Bilimleri Üniversitesi Dekanı Muhammed Merhran Eminiferd, Umman Denizi’ndeki kazada yaralanan 15 kişinin Çabahar kentindeki İmam Ali (as) Hastanesi’ne nakledildiğini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

İran’ın güneyindeki Bender Cask karasularında ülkeye ait bir savaş gemisi kaza geçirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir