İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ruhani ve Laricani’den İran Deniz Kuvvetleri Şehitleri İçin Taziye Mesajı

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ordusu deniz kuvvetlerinden bazılarının kazara hadisede şehit olmasından dolayı taziye mesajı yayınladı.

Ruhani, İran ordusu genel komutanı tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi’ye hitaben yazdığı taziye mesajında,  ülkenin milli güvenliğinin arttırılması ve savunma hazırlığının güçlendirilmesi ve korunması amacıyla düzenlenen deniz kuvvetlerinin tatbikatında kazara hadisede bir grup askeri personelin şehit olmasından dolayı onlara rahmet dilerken yaralılar için  de acil şifa diledi.

İran meclis başkanı Ali Laricani de, sözkonusu kazara hadisede şehit olanlarla ilgili yayınladığı taziye mesajında, başta başkomutan olmak üzere şehit aileleri ve İran ordusuna taziyelerini bildirdi ve şehitlere Allah’tan rahmet  ve yaralılara da acil şifa diledi.

Laricani, İran ordusu deniz kuvvetlerinin  ülkenin savunmasında fedakarca hizmetlerde ve görevlerde bulunduklarını belirtirken yaşanan kazara hadisenin detaylı araştırılmasını istedi.

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Halkla İlişkiler Dairesi’nden yapılan açıklamada,  Umman Denizi kıyısında Donanma tatbikatı sırasında yaşanan kazara olayda şehit düşenlerin sayısının 19 olduğu, 15 kişinin yaralandığı olduğu belirtildi.

Bu arada çok sayıda askeri ve siyasi yetkili ve şahsiyetler de,  yaşanan hadisede şehit olanlar için taziye mesajı yayınladılar. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir