FilistinTüm Haberler

Cenin’deki çatışmalarda 3 Filistinli genç şehid edildi, 15 Filistinli yaralandı

Siyonist işgal güçlerinin bugün (31 Mart Perşembe) sabah Cenin mülteci kampını basması üzerine çıkan çatışmalarda 3 Filistinli genç şehit edilirken, 15 Filistinli de yaralandı. Bir işgalci askerin de çatışmalarda yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı yazılı basın açıklamasına göre saldırıda ağır yaralanan gençlerden 3’ü şehit oldu.

Açıklamada saldırıda 15 Filistinlinin yaralandığı, bunlardan 14 kişinin gerçek mermiyle bir kişinin ise atılan gaz bombalarının tesiriyle yaralandığı belirtildi.

Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır, birinin ise orta derecede olduğu bildirildi.

İşgalci siyonistlere ait Walla sitesinin yayınladığı haberde, yaşanan silahlı çatışmada işgal rejiminin Duvdevan olarak isimlendirilen özel silahlı birimine mensup askerlerden birinin yaralandığı belirtildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde işgal güçlerinin sabahın erken saatlerinde Cenin mülteci kampına ani bir baskın düzenlediği, sonra işgalci askerlerin keskin nişancılarının evlerin çatılarına çıkarak insan avına başladıkları belirtildi.

Al-Alam muhabiri: İşgal güçlerinin Cenin’i basması sırasında direniş sürpriz hazırladı..

Muhabirimiz, “Bugün sabahın erken saatlerinde İsrail’in büyük elit kuvvetleri Cenin şehrine ve kampına baskın düzenleyerek, Filistinli gençlerle aralarında şiddetli çatışmalar yaşandığına dikkat çekerek, İsrail ordusunun, saldırı sürecinde çok zorlandı.. Cenin’de düzenlediği baskınlar arama ve taramanın bir parçası da Filistinli genç bir adam tarafından 5 İsraillinin öldürülmesiyle sonuçlanan Bnei Brak operasyonu sonrası yapılan soruşturma.

Muhabirin bildirdiğine göre , FİLİSTİN DİRENİŞİNİN ateşinin boyutu karşısında işgal güçlerinin şaşkına döndüğünü doğrularken, İsrail ordusu önümüzdeki günlerin zor geçeçeğini düşünmeye başladı. Duvdefan Tugayı’nın seçkin subaylarından birinin de taarruz harekatı sırasında yaralandığını kabul etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir