Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Selami: İran’ın yaptırımlar karşısındaki sabır ve direnişi, tüm dünya için bir model

İran İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, ekonomik yaptırım siyasetler karşısında İran halkının sabrını, müstesna bir fenomen ve dünyadaki tüm özgürlük arayanlar için güzel bir model olarak nitelendirdi.

İRNA ajansına göre, Tümgeneral Hüseyin Selami, çarşamba günü yaptığı açıklamada,  İran halkının, güçlü ve kararlı bir halkın siması olarak nitelerken, ‘İran halkının elini tek tek öpüyorum ve onların imanına saygı duyuyorum.” dedi. 

General Selami, Devrim Muhafızları Ordusu’nun İran halkının bilinçli, inançlı ve mücadeleci varlığını düşmanın politikalarını yenmek için kullandığını, çünkü inkılabı asla yalnız bırakmadıklarını ve her koşulda düşmanlarla savaşmaya hazır olduklarını ilan etti.

General Selami,  İran milletinin son 40 yıldaki becerisinin, düşmana ve münafıklara asla aldanmadığını ve düşmanların sızmasına izin vermediğini bildirdi. 

İran’ın bugün her zamankinden daha güçlü ve sorunlarını çözme kabiliyetine sahip olduğunu söyleyen tümgeneral Selami, ağır ekonomik yaptırımlarda düşmanın bu milletin belini bükemediğini ve bu 40 yılda düşmanın hiç olmadığı kadar zayıf olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir