İran İslam CumhuriyetiSuriyeTüm Haberler

Tümgeneral Kasım Süleymani: Beşar Esad’ın Hazreti İmam Ali Hamaney İle Görüşmesi Suriye Zaferinin Kutlanmasıydı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın Hazreti İmam Ali Hamaney ile görüşmesinin zaferin kutlaması olduğunu söyledi.

Suriye cumhurbaşkanı teröristlere karşı sürdürülen 8 yıllık savaşta ilk kez yurt dışı ziyaretini İran’a yaptı ve pazartesi günü Hazreti İmam Ali Hamaney ile görüştü.

Tümgeneral Kasım Süleymani, dün gece Kum kentinde bir etkinlikte yaptığı açıklamada, İran’da İslam inkılabının zaferinden sonra dünyanın bir çok yerinde İslami hareketlerin şekillendiğini ve bu doğrultuda Filistin İslami direniş güçlerinin zaferlerini örnek gösterebileceğini belirterek, ‘halbuki bu süreçte siyonistler bütün güçleriyle Filistinliler aleyhinde savaştı’ dedi.

Amerika’nın Irak’ta yenilgiye uğradığını belirten Süleymani, Amerika’nın bölgede 7 trilyon dolar harcama yaptığını ama ABD başkanının gizli bir şekilde Irak’a hem de geceleyin gittiğine temasla, Amerika’nın 150 bin askerle Irak’a girdiğini ve her hangi bir İslami hareketin olmaksızın bu ülkeden çıkmak zorunda kaldığını söyledi.

Kudüs güçleri komutanı Süleymani, İran’ın gücünde doruğa ulaştığını belirterek, ”Arabistan’ın 1 trilyon dolar döviz rezervi var ama iktidar ve güç sahibi değil; bu durum onu güç sahibi yapmıyor. Fakat İran’da güç insanların fedakarlığı ve iradesindendir’ dedi.

Tümgeneral Kasım Süleymani son olarak “Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın Hazreti İmam Ali Hamaney ile görüşmesi Suriye’deki zaferin kutlamasıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir