FilistinTüm Haberler

Siyonist İşgal Polisi Filistinli 7 Kadını Mescid-i Aksa’da Gözaltına Aldı

İşgal polisinin dün (7 Mart Perşembe) Filistinli yedi kadını Mescid-i Aksa’dan çıkarlarken gözaltına aldığı ve sorguya çekmek üzere Kudüs’ün Eski Belde semtindeki El-Kışla Polis Merkezi’ne götürdüğü ifade edildi.
İşgal polisinin Filistinli kadınları Mescid-i Aksa’nın El-Esbat ve Hıtta kapılarından çıkarlarken gözaltına aldığı belirtildi.


İşgal polisinin gözaltına aldığı Filistinli kadınları kamu düzenini bozmakla suçladığı kaydedildi.

İşgal polisinin Mescid-i Aksa çıkışı gözaltına aldığı kadınların Nahide Mehacine, Münteha Emara, Nur Mehamid, İslam Mehamid, Semah Mehamid, Raide Said ve Suad Ubeydiyye olduğu bildirildi.

İşgal güçleri dün ikindi saatlerinde Şeyh Nureddin Er-Recebi’yi Mescid-i Aksa kapılarından El-Meclis Kapısı’ndan çıkarken gözaltına aldı ve El-Kışla Polis Merkezi’ne götürdü.

Filistinli yedi kadının ve Şeyh Er-Recebi’nin işgal polisi tarafından Mescid-i Aksa’daki Er-Rahme Kapısı Musallası’nda bulundukları için gözaltına aldığı ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin dün öğleden sonra Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında Filistinli cemaatin yüksek sesle tekbir getirmesi üzerine işgal polisi cemaate müdahale etti.

İşgal güçleri Şubat ayından bu yana 130’dan fazla Filistinliye çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan ve Eski Belde semtinden uzaklaştırma cezaları verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir