SuriyeTüm Haberler

Suriye’nin 10’a Yakın Kentinde Siyonist Trump’ın Golan’ı Tanıma Kararı Protesto Edildi

Suriye halkı, ABD Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Golan Tepeleri’ni resmen İsrail toprağı olarak tanıma kararına tepki göstererek, ülke genelinde gösteri düzenledi.


Al Nashra sitesinde yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Golan Tepeleri’ni resmen İsrail toprağı olarak tanıma kararına tepki gösterdi.


Suriyeliler ülkenin farklı bölgelerinde bir araya gelerek, Golan Tepeleri’nin Suriye toprağına ait olduğunu vurguladılar.

Şam, Hums, Süveyda, Dera, Kamışlı, Deyrezzor, Kunaytra, Halep, Haseke ve işgal altındaki Golan sakinleri Trump’ın kararını şiddetle kınayarak, “Golan Suriye topraklarına aittir ve herhangi bir güç bu gerçeği değiştiremez” sloganlarını attılar.

Kitleler gösteride ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail işgali altındaki Suriyeli Golan toprakları için yaptığı açıklamaları keskin bir dille kınadı.

Golan’ın Suriye’nin diğer tüm toprakları gibi asıl ve gerçek Suriyeli kimliğine bağlı olduğuna dikkat çeken göstericiler; Suriye ve Suriyelilerin bir karış toprağından ödün vermelerinin hiçbir koşul altında mümkün olmadığını vurguladı.

Göstericiler uluslararası toplumdan ABD ve İsrail’in arbedesine ve uluslararası kararlara ihlallerine son vermesi için gereken etkin icraatlarda bulunmasını talep ettiler. Aynı zamanda ABD, İsrail ve müttefiklerinin bölge ve halklarını hedef alan plan ve tutumlarında uluslararası kanunlar ve kararlara ihlallerine mutlaka son verilmesi gereğinin altını çizdiler.

ABD Başkanı Donald Trump, dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlediği basın toplantısının ardından BM kararlarına aykırı olarak Golan Tepeleri’nin İsrail’e ait olduğunu kabul eden kararnameye imza atmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir