Tüm Haberler

Büyük Şeytan ABD, İran’a Yönelik Baskıları Artıracak (mış)

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı açıklamada, yeniden İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde asılsız ve aslı astarı olmayan iddialarını tekrarladı.

İRNA’nın haberine göre, Pompeo, ABD’de Teksas’ta bir üniversitede  yaptığı konuşmada, İran’ın terörü desteklediğini iddia ederken, İran’ı, bölgede ve dünyada yıkıcı girişimlerde bulunmakla suçladı. 

Pompeo, açıklamasında İran’ın siyasetlerinin değişmesine kadar İran’a yönelik baskılarını sürdüreceklerini  söyledi.

ABD dışişleri bakanı, daha önce de ABD başkanı Trump’ın açıklamalarıyla örtüşen bir şekilde İran’ın terörizme destek vermekle suçlarken İran İslam Cumhuriyeti ise terör örgütlerinin ene büyük hamisi olan Amerika’nın  gerçekte dünyada terör devletini olduğunu bildirmiştir.

Amerika, nükleer anlaşmadan 8 mayıs 2018 tarihinde çıktığını bildirmesinin ardından İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde daha önceden askıya alınan yaptırımları arttırarak yürürlüğe koydu.  Amerika’nın bu kararı uluslararası kanunlarının ihlali manasına gelirken,  ABD’nin kararı uluslararası arenada tepkilere neden oldu. Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinden Çin ve Rusya, ABD kararının başına buyruk karar olduğunu ve bir itibarının olmadığını bildirirken ABD’nin Avrupa  gibi ortakları da karşı çıktılar. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir