Tüm HaberlerVenezuela

Venezuela Dışişleri Bakanı: ABD Destekli Darbe Girişimi Tamamen Yenilgiye Uğramıştır

Venezuela dışişleri bakanı Jorge Arreaza, dün Rus mevkidaşı Lavrov’la görüşmesinde, Venezuela’da ABD’nin açık destek verdiği darbe girişiminin tam olarak yenilgiye uğradığını söyledi.

Venezuela dışişleri bakanı ayrıca Rusya’ya, yardımlarından dolayı teşekkür etti. Sözkonusu görüşmede Lavrov da, Amerika’dan uluslararası kanunlara saygılı olmasını istedi.

Juan Guaido, başarısız darbe girişiminden sonra Washington’un bu yolu izlemeye karar vermesi halinde askeri darbeyi memnuniyetle karşılayacağını ve darbeyi desteklediğini itiraf etti.


Darbeyi başarısızlığa uğratan en önemli etken ise, birkaç düzine asker ve ABD ile temaslı siyasetçi hariç, Venezuela silahlı kuvvetlerinin Maduro’ya sadakat göstermesi oldu.


Asker, Guaido’nun Maduro’ya karşı darbe çağrılarına uymayarak devletinin yanında durdu.


Başkent Karakas çevresindeki küçük çaplı çatışmalardan sonra Maduro, darbecilerin yenilgiye uğradığını ilan etti.


Başarısız darbe girişimi sonrası Amerika merkezli gazete The Washington Post’a konuşan 35 yaşındaki Juan Guaido, ”Belki de daha fazla askere ihtiyacımız var, belki de onu devirmeye istekli daha fazla devlet görevlisine ihtiyacımız var.” dedi.


Ordunun Maduro’ya verdiği desteği hafife alan Maduro, ABD’nin desteklediği bir askeri darbeyi memnuniyetle karşılayacağını ve askerlerin sadakat derecesini yanlış hesapladığını itiraf etti.


Öte yandan darbe girişimin başlamasıyla adeta sevinç çığlıkları atan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, darbeden sonuç alınamamasına rağmen kendini yasa dışı yollarla ilan eden darbeci Guaido’ya desteğini sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir