Tüm Haberler

Büyük Şeytan ABD’den İran Açıklaması: Azami Baskıyı Sürdüreceğiz

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nda kurulan İran eylem grubu Başkanı Brian Hook Pazartesi günü bir açıklama yaparak, Washington yönetimi İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı azami baskı politikasını sürdüreceğini belirtti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nda kurulan İran eylem grubu Başkanı Brian Hook da ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile eşgüdümlü hareket ederek ve hiç bir belge veya kanıt sunmaksızın İran İslam Cumhuriyeti’ni S. Arabistan’ın Aramco petrol tesislerine saldırmak ve bölgede yıkıcı faaliyetlerde bulunmakla suçladı. Hook, bu yüzden Amerika yönetimi İran davranışını değiştirinceye dek azami baskı politikasını sürdüreceğini vurguladı.

Bilindiği üzere Yemen ordusu ve halk gücüne bağlı İHA birliği geçen hafta Cumartesi günü Suud rejiminin Yemen milletine karşı işlediği cinayetlere tepki olarak 10 adet yerli İHA’sı ile S. Arabistan’ın Aramco petrol firmasına ait olan Bukayk ve Hurays rafinerilerine operasyon düzenledi.

Operasyonun ardından Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü General Yahya Seri bir açıklama yaparak, söz konusu operasyon Yemen milletinin saldırgan Suud rejimi ve müttefiklerinin bu millete dayattığı beş yıllık kuşatmaya ve cinayetlerine meşru ve doğal hakkı çerçevesinde gösterdiği tepki olduğunu belirtti.

Ancak Amerikalı yetkililer İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik mesnetsiz iddialarının devamında Yemen ordusunun bu operasyonunun perde arkasında Tahran yer aldığını iddia etti.

Amerika yönetimi 8 Mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmasından çekildikten sonra İran’a karşı azami baskı politikasını izlemeye başladı. Amerika’nın bu tutumu Amerika içinde ve dışında geniş çaplı tepkilerle karşılaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir