İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: İran Halkı Zorbalar Karşısında Boyun Eğmez

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran milletinin baskılara rağmen zorbalar karşısında boyun eğmeyeceğini söyledi.


İRNA’nın haberine göre, İran’ın Batı Azerbaycan eyaletinin merkezi Urumiye kentinde bazı tamamlanan projelerin açılışında açıklamada bulunan Ruhani, ‘’Boş hayallerle, İran’ın azametini kırabileceklerini düşünüyorlardı fakat biz zor günlerde ve ambargolar altında her gün topraklarımızda ilerlemeler görüyoruz. Bu bizim Beyaz Saray’a cevabımızdır’’ dedi.


İran milletinin her zaman onurlu ve alnının açık olduğunu, bugün de böyle olduğunu ifade eden Ruhani, ‘’Beyaz Saray, İran halkının bizim saldırılarımızdan korkması gerekir diyor fakat iki saat sona Pentagon’un baskısı, ABD başkanını saldırı ve ambargo niyeti olmadığını söylemeye mecbur bırakıyor, işte bu İran milletinin gücüdür.‘’ dedi.


Geçmiş yıllarda bölgeye yapılan ziyaretlerin güvenlik eksenli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Ruhani, bugün yapılan ziyaretlerin projelerin açılışı için olduğunu söyledi.


Ruhani, Türkiye sınırında bulunan Maku kentinde de yaptığı açıklamada, İran halkının her zaman Beyaz Saray’ın aşırı istekleri karşısında zafer kazandığı söyledi.


Ruhani, ‘’Beyaz Saray liderleri İran dosyasını BMGK’ya götürüp, İran aleyhine uluslararası düzeyde ambargolar yapmak istiyorlardı fakat bu komplo İran’ın nükleer anlaşmadan çekilmemesiyle suya düştü. ‘’ dedi.


Amerika’nın nükleer anlaşmaya taraf diğer ülkeleri de kendi safına çekemediğini ifade eden Ruhani, bundan dolayı Amerika’nın tek başına anlaşmadan çekilmek zorunda kaldığını ve bu yolda da yalnız kaldığını söyledi.


Amerika’nın uluslararası kurumlar nezdinde de yalnız kaldığını ifade eden Ruhani, Lahey Adalet Divanının İran lehine oyunun buna örnek olduğunu söyledi.


Amerika’nın İran aleyhindeki ambargosunun insanlık aleyhine cinayet olduğunu belirten Ruhani, tüm yapılanlara rağmen Amerika’nın hezimete uğrayacağı zira Amerikan savaşının İran devleti ile olmadığını ve büyük İran milleti ile olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir