İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tahran’da Ramazan Bayramı Namazı, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in İmametinde Kılındı

Ramazan Bayramı tüm İran genelinde olduğu gibi bu sabah Tahran Musallasında Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney tarafından kıldırıldı.

Namaz’a milyonlarca katılımcının yanında Cumhurbaşkanı Ruhani, Meclis Başkanı Ali Laricani, Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, üst düzey sivil ve askeri erkan katıldı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ilk hutbede tüm İran milleti ve İslam ümmetinin Ramazan bayramını kutlayarak, Ramazan ayının bereket ve rahmet ayı ve imanların kalplere dönme ayı olduğunu belirtti.

Kudüs Günü yürüyüşlerine katılanlara teşekkür eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bu yüksek katılımın düşman iradelerini etkilediğini ve hesaplarına halel getirdiğini söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney ikinci hutbede Filistin meselesinin İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu belirterek, Bahreyn toplantısındaki hedefin Amerika’nın Yüz Yılın Anlaşması adı verdiği hain planının gerçekleşmesi olduğunu fakat Allah’ın inayeti ile bunu gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

Bu anlaşmanın İslam dünyasına hainlik olduğunu belirten Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney bu anlaşmaya karşı çıkan ülkeler ve Filistinli gruplara teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir