İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: İmam Humeyni’nin –ra- Yolu ve Düşüncesi, Halkları Cezbediyor

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dün sabah saatlerinde İslam cumhuriyeti kurucu İmam Humeyni’nin –ra- pak türbesinde, çeşitli halk kesimlerinden on binlercenin hazır bulunduğu İmam Humeyni’yi rahmetle anma merasime katıldı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney burada yaptığı konuşmada, rahmetli İmam’ın –ra- eşsiz ebedi cazibesinin devam etme sırrının İmam’ın kişilik özellikleri ve Allah vergisi muhabbetleri olduğuna işaretle, İmam’ın halk ve yetkililere en büyük dersi olan “direniş ve mukavemet mantığı ve yolu”n boyutları ve detaylarını açıklayarak bu düşünce ve çekici yolun, halkları her geçen gün daha da cezbettiğini söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in enformasyon merkezinin bildirdiğine göre İslam inkılabı rehberi, İmam Humeyni’nin –ra- 30. rıhleti yıldönümü merasimine halkın muazzam katılımı ile dünya Kudüs gününde iftihar kaynağı olan yürüyüşü, rahmetli İmam’ın çekiciliğin devam ettiğinin açık göstergesi olduğuna işaretle, “ Kudüs günü dünyada en az 100 ülkede özel merasim veya yürüyüş ile düzenlendi ve İmam’ın bugünü belirleme girişiminden 40 yıl sonra, İmam’ın çekiciliği ve nüfuzunun hala milletleri harekete geçirdiğini gösteriyor” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney milletlerin İmam Humeyni yolunu yani direnişi olumlu karşılamasını, bu yolun zati çekiciliği olduğunu söyledi ve ekledi: Bu süreçte İslam cumhuriyeti, milletlere hiçbir dayatmada bulunmadı, nitekim bu yıl en az 100 ülkede Kudüs günü yürüyüşleri veya merasimi de halkların seçimi ve zevkine göre yapıldı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney “direniş” kelimesinin batı Asya’da tüm halkların kabul ettiği orak kelimesi olduğunu belirterek, “tabi ki hala bazılarının meydana girmeye cesaretleri olmadığını, fakat birçoklarının meydanda olduğunu” söyledi.

Direniş cephesinin günümüzde her geçen günden daha güçlü olduğunu belirten Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Amerika’nın Lübnan, Irak, Suriye ve Filistin’deki yenilgilerinin direniş cephesinin iktidar göstergesi olduğunu” belirtti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney ayrıca Amerika ekonomisinin çökme belirtileri ve dünya ekonomisindeki etkinliğinin şaşırtıcı düşüşü ile ilgili resmi istatistiklere değinerek, “siyaset alanında da Amerika çökmüştür, Bay Donald Trump özellikleri ile birinin seçilmesi ise Amerika siyasetinin düşüşünün en iyi ve en açık göstergesidir.” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney konuya açıklık getirerek şöyle buyurdu: En az 300 milyon Amerika nüfusunun kaderini, fikri, ruhsal ve ahlaki dengesi konusunda şüphelerin ve belirsizliklerin olduğu bir kişiye vermek, Amerika’da siyasi ve ahlaki çöküşün açık belirtisidir.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney Amerika hükümetinin ahlaki çöküş belirtilerinden bir diğerinin ise işgal topraklarında Siyonist rejime ve Yemen’de cinayet işleyen ve halkı öldüren birkaç devlete destek vermesi olduğunu söyledi ve şöyle bir hatırlatmada bulundu: Sosyal açıdan da Amerika, yüksek cinayet, açlık, bağımlılık ve şiddet oranı gibi büyük sorunlar yaşıyor ki bu şartlarda Amerika başkanı görünürde İran halkına acıdığını söylüyor ve onlara esenlikler dileğinde bulunuyor. Fakat ona, gidin ve kendi sorunlarınızı çözün demek gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir