İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Gençler Filistin’in Özgürleştiği Günü Görecekler!

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “İşgalcilerin Filistin halkının oylarına teslim olmalarına dek, Filistin milletinin askeri, siyasi ve kültürel alanda mücadelesinin sürdürülmesi gerekiyor.” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, çarşamba günü sabah saatlerinde bazı devlet yetkilileri ve İslam ülkeleri büyükelçilerini kabul etti.

Bu görüşmede Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney Ramazan bayramının Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik mesajı taşıdığını belirterek, “İslam dünyasındaki mevcut sorunların çözüm yolu Kur’an-ı Kerim’in ‘kâfirlere karşı sert, kendi aralarında merhametlidirler’ emrini esas almaktadır. Bunun gerçekleşmesi için düşünürler ve İslam alimlerinin üzerine düşen görevler vardır” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, düşmanların Müslümanlar arasında savaşlar çıkarmak için planlar kurduğuna dikkati çekerek, “İslam ülkeleri birbirleriyle çatışmaya gireceklerine işgalci düşmanın Filistin’deki cinayetlerine karşı çıkmalıdırlar” ifadesini kullandı.

Siyonist Rejim’le anlaşmayı ve Müslümanlar arasında ihtilaflara yol açmayı düşünen İslam ülkelerine bulundukları yanlış yoldan “tevbe” edip geri dönmeyi tavsiye eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Neden bir İslam ülkesi olan Libya’da iki grup karşı karşıya gelerek birbirlerinin kanını akıtmalı? Neden İslam ülkesi olduğunu iddia eden bir devlet düşmanların taleplerine uyarak Yemen’e bomba yağdırıyor” değerlendirmesini yaptı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İslam dünyasının birinci meselesinin Filistin olduğunu belirterek, “İran İslam Cumhuriyeti, ilk baştan itibaren Filistin halkının savunulması gerektiği kanaatindedir ve istikbar dünyası karşısında bu direnişine devam edecektir” dedi.

Filistin halkının zafere ulaşacağını ifade eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, konuşmasına şöyle devam etti: Yahudilerin denize dökülmesi gerektiğine inanan eski Arap liderlerin görüşlerinin tersine İran İslam Cumhuriyeti’nin görüşü şundan ibarettir: İşgalcilerin Filistin halkının oyuna teslim olmalarına kadar, Filistin milletinin askeri, siyasi ve kültürel alanda mücadelesinin sürdürülmesi gerekiyor.

İran’ın Filistin’de yaşayan Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler ve ayrıca dünydaki Filistinli mülteciler arasında bir halk oylamasının yapılmasını önerdiğini hatırlatan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Filistin halkının mücadelesi o zamana kadar devam etmeli. Allah’ın lutfüyle bu insani ve barışçıl mücadelenin sonunda Filistin halkı zafere ulaşacak. Gençler Filistin ülkesinin Filistin halkı tarafından geri alınacağı günü görecekler” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir