Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı, Suudi Koalisyon Güçlerinin Askeri Üssünü Balistik Füzelerle Vurdu

Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin bu sabah Yemen’in güneyinde yeralan El’Zale’e eyaletinde Suudi işbirlikçilerinin Sadrin üssünü balistik füzeyle hedef aldığı bildirildi.

Saldırıda işbirlikçilerden bir çoğunun öldüğü ve yaralandığı bildirilirken Yemen genel kurmay başkan yardımcısı tümgeneral Ali el’Muşeki, Yemen güçlerinin Yemen saldırganlarından hiç birini canlı bırakmama konusunda yemin ettiklerini söyledi.

Yemen’in Arabistan, Bahreyn, BAE ve diğer rejimler tarafından muhasara altına alınmasına rağmen Yemen ordusu ve halk komitelerinin askeri güç ve kabiliyetleri her geçen gün artıyor.

Bu arada Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, Sana havalimanının muhasarasının devam etmesine tepki göstererek, ‘Saldırganlar, kendi havalimanlarının Yemen füzelerinin hedefinde olduğunu bilmeliler’ dedi.

Abdusselam, BM’in başkent Sana havalimanının bu durumuna sessiz kalmasını eleştirerek, bu muhasaranın devam etmesinin insani krize neden olacağı uyarısında bulundu.

Bilindiği gibi mart 2015’ten beri Arabistan ve bazı bölge ülkelerinin ABD ve batının desteğinde Yemen’e saldırılarında bu zamana kadar en az 16 bin sivil ölürken onbinlercesi de yaralandı ve milyonlarca Yemenli de evinden barkından oldu. Ayrıca bu ülkeye uygulanan muhasaradan dolayı da ilaç ve gıda ürünleri konusunda ciddi sıkıntı yaşanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir