İran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

Hizbullah: Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in Trump’la Görüşmeyi Reddetmesi Büyük Bir İzzet ve Onur Timsalidir

Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkan Vekili Şeyh Ali Damuş, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in ABD ile mesaj paylaşımına hayır demesinin birçok Arap ve Müslüman liderde olmayan büyük bir izzet, onur ve kudret göstergesi olduğunu kaydetti.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Vekili, İran’ın ABD ile eşit pozisyondan konuşacak kadar güçlü olduğunu kaydetti.

Lübnan’ın güneyindeki Kefekela kentindeki bir merasimde konuşan Damuş, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in ABD Başkanı Donald Trump’ın mesaj paylaşımını reddetmesini övgüyle karşılayarak, ABD ile müttefik olmasına rağmen Trump’ın yine bazı Arap liderlerine hakaret ettiğini söyledi.

Hizbullah yetkilisi, ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’ın İran’a yönelik yaptırım, tehdit, korku oluşturma ve de askeri yığınak yapmakla, bu ülkeyi teslim ettirmeye gayret gösterdiğini, ancak geçen 40 senede olduğu gibi İran’ın geri adım atmayacağını vurguladı.

Damuş sözlerinin devamında Yüzyılın Anlaşması’na da dikkat çekerek, bu projenin Filistin meselesine karşı en tehlikeli girişimlerden olduğunu çünkü Filistin ülküsünü yok etmek için kapsamlı bir proje olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir