Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı, Suud Rejiminin Kral Halid Üssünü İHA’larla Bombaladı!

Yemen ordusu ve halk komiteleri İHA birliği, Suudi Arabistan’ın güneybatısında yer alan Hamis Muşayt kentindeki Kral Halid Hava Üssü’ne geniş çaplı saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Yemen ordusu sözcüsü Yahya Serii’nin yaptığı ve Yemen medya organlarında yer alan açıklamada, insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirilen saldırıda savaş uçaklarının bulunduğu apronların hedef alındığı bildirildi.

Serii, saldırının, Suudi Arabistan öncülüğündeki işgalci koalisyon güçlerinin son 12 saatte gerçekleştirdiği 21 hava saldırısına karşı düzenlendiğini belirtti. İşgalci Koalisyon güçlerinden konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Yemen ordusu ve halk komiteleri güçleri bir gün önce de aynı üsse İHA’larla saldırı düzenlemişti.

Bilindiği gibi Suudi rejimi ve işbirlikçi bazı Arap rejimlerinin Yemen’e mart 2015’ten bu yana düzenledikleri saldırılarda 16 binden fazla sivil ölürken onbinlerce sivil de yaralandı. Bu arada Arabistan’ın başını çeken mütecaviz koalisyon güçlerinin muhasarası sonucu Yemen’e ilaç ve gıda maddesi başta olmak üzere en temel ihtiyaç malzemelerinin girmesinin engellenmesi yüzünden bu ülkede açlık ve bulaşıcı hastalıklar da zirve yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir