SuriyeTüm Haberler

Suriye Ordusu, İdlib ve Hama’daki Teröristlerin Mevzilerini Topçu Atışlarıyla Hedef Aldı

Suriye birlikleri, Hama ve İdlip bölgelerindeki terörist grupların mevzilerine, ağır top atışları yaptı.

Hama SANA muhabiri, ordunun top atışlarının Hama’nın kuzey ve kuzeybatı kırsalının Morik, Kfarzeyta, Latamina, Cebin ve Hasraya’da Nusra Cephesi ve Ketaib el İzze örgüt teröristlerinin yayıldığı bölge ve mevkilerini hedef aldığını, teröristlere ait barınak ve araçları imha ederek bazı teröristlerin ölü ve yaralı düşürüldüğünü söyledi.

Habere göre, “Nusra Cephesinden bir terörist grubun, Şahşabbo dağındaki Şir Mağar’daki yayılma mevkilerinden bölgedeki güvenli bölge ve askeri noktalara saldırdığı, Suriye ordusunun da uygun silahla karşılık vererek teröristlerden ölü ve yaralıların olduğu” ifade edildi.

İdlib ilinin güneyinde ise , Maarrat el Numan kenti çevresindeki teröristlerin barınak noktalarının ordu füzeleriyle imha edildiği, buna ek olarak teröristlerin havan ve füze rampalarının da imha edildiği, gelen haberler arasında.

Öte yandan, Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, SANA’ya yaptığı açıklamada “Şam’ın krizin ve karmaşıklığın uzatılmasına yönelik yıkıcı ABD müdahalesinin sürdürülmesini sert bir dille kınarken, Suriye’nin egemenliği ve birliğine, toprağına ve halkına bariz bir saldırı oluşturan herhangi Amerikan-Türk ittifakını reddettiğini” vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir