SuriyeTüm Haberler

Suriye’de Terör ve Radikalizmle Mücadele İçin “Uluslararası Şam İslam Merkezi” Açıldı

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad dün terör ve radikalizmle mücadele için Vakıflar Bakanlığına bağlı Uluslararası Şam İslam Merkezinin açılışını yaptı.


Esad, merkezde incelemelerde bulunurken, Esad Merkezin açılışına katılan Şam Ulemalarıyla bir araya geldi.


Esad, bu merkezin açılışı ve bu mübarek ayda çalışmalarına başlamasının, bu ayın bazılarının anladığı gibi tembellik, geri kalmışlık ve erteleme ayı değil çalışma ve başarı ayı olduğuna işaret etti.


Cumhurbaşkanı Esad, “Başlangıç olarak.. bu münasebetin özünde Merkezin öz çalışmalarına bağlı bazı noktaları hakkında konuşmamızı gerektirdiğinden söylemler ve hitap münasebeti değil açılış konuşması olmasından dolayı, benden oturup da Ulemalar önünde oturup onlarla birlikte terör ve aşırılıkla nasıl mücadele edeceklerini anlatacağımı beklemeyin çünkü sizler bu işe yıllardan beri başlamışsınız. Bütün Suriye halkı terör ve aşırılıkla evvela direniş kanalıyla mücadele ediyor. Kahraman ordumuz aşırılıktan doğan terörle mücadele ediyordu. Alimlerimiz aşırılıktan doğan terörle mücadele ediyorlardı bu yüzden aşırılıkla mücadelenin ılımlılıktan başlayacağını dememi beklemeyeceksiniz. Bunlar normaldir, İslam ise kendisine isnat edilen bu ithamlardan uzaktır.” dedi.


Diyaloğun önemi konusunda ısrar eden Suriye Cumhurbaşkanı Esad, diyaloğu olmayan dinin, içeriği olmayan sloganlar gibi olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Esad, Ulemaların çalışmalarına devam etmesine, Suriye’deki ve diğer yerlerdeki vatanları ve Müslüman toplumları için başarıya ulaşmalarına duyduğu güveni dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir