İran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

İran’ın Kum Kentinde Şehid Hadi Nasrullah’ı Anma Merasimi Düzenlendi

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın oğlu şehit Muhammed Hadi Nasrullah şehit ailesi ve ulema ve halk kitlelerinin katıldığı törende Kum kentinde anıldı.

Törende konuşan Şebeb’ul Mukaveme Dünya Cephesi Genel Sekreteri Muhammed İsmail Purhavaşemi, şehit evladı için 22 yılın ardından anma etkinliği düzenlenmesine izin verdiği için Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a teşekkür ederek şöyle dedi:

Bu saygıdeğer şehit, siyonist rejime karşı cihatta düşmanın doğrudan açtığı ateş sonucu şehit düştü.

Purhavaşemi konuşmasının devımında dünya genelinde özgürlükçü gençlerin zulüm ve emperyalizmle mücadele için birlik olmaları gerektiğini vurguladı.

Törene bir mesaj gönderen İran’ın büyük alimlerinden Ayetullah Hüseyin Nuri Hemedani, siyonistlerin şehit Hadi’nin mutahhar naaşını rehin alarak Hizbullah hareketinden taviz koparmaya çalıştığını hatırlatarak şöyle dedi:

Seyyid Hasan Nasrullah’ın cesur duruşu siyonistlerin taleplerini engelledi ve bu, İslam dünyasının önde gelen liderlerinin öğrenmeleri gereken büyük fedakarlıklardan biridir.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah da törene gönderdiği görüntülü mesajında şu ifadelere yer verdi:

Muhammed Hadi’nin şehadeti Hizbullah hareketine sadakat armağan etti ve şehitlerin kervanı ve direniş yolu devam ettikçe şehitler yaşıyor ve her yerde bulunuyorlar, demektir.

Şehit Muhammed Hadi Nasrullah 12 Eylül 1997’de Lübnan’ın güneyinde siyonist rejim ordusunun mevzilerine düzenlenen operasyonda şehit düştü.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri ve eşi açıkça evlatlarının naaşı işgalci siyonistlerin elinde bulunan diğer şehitlerin naaşından hiç bir farkı olmadığını ve onlarla birlikte yurda geri döneceğini belirttiler.

Sonunda ve olaydan 9 ay sonra 27 Haziran 1998’de Lübnan İslami direnişine bağlı 40 şahidin naaşı işgalci siyonistlerin leşleri ile takas edildi ve Seyyid Hadi Nasrullah’ın mutahhar naaşı Lübnan’a geri döndü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir