İran İslam CumhuriyetiSuriyeTüm Haberler

Ali Laricani: Suriye’de Kriz Dönemi Sona Ermiştir

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Suriye’de kriz dönemi sona erdiğini ve bu ülke yeniden inşa sürecine girdiğini belirtti.

Tahran’a gelen Suriyeli aşiret liderleri heyeti ile görüşen İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani Suriye’de yeni anayasanın Suriye milleti tarafından hazırlanması gerektiğini belirterek, Suriye milleti kayyuma ihtiyacı olmadığını ve hiç bir dış baskıya maruz kalmaksızın kendi anayasasını hazırlaması gerektiğini belirtti.

Suriye’de henüz çözümlenmesi gereken bazı sorunların bulunduğuna işaret eden Laricani, teröristlerin İdlib eyaletinde varlığı büyük zararlara yol açtığını, bu sorun bir an önce bertaraf edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bazı bölge ülkeleri Suriye devleti kısa sürede devrileceğini iddia ettiklerini hatırlatan Laricani, oysa Suriye devleti düşmanların en tehlikeli komplolarının üstesinden gelmeyi başardığını kaydetti.

İran, Türkiye ve Rusya Astana süreci çerçevesinde Suriye krizinin çözümlenmesi için etkili iş birliği yürüttüklerini ifade eden İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, İran Suriye’nin toprak bütünlüğüne aykırı olan her türlü harekete karşı olduğunu ve terörle mücadelede Şam yönetimini desteklediğini vurguladı.

Görüşmede Suriyeli aşiret liderleri de İran’ın terörle mücadelede Suriye’ye verdiği destekten ötürü şükranlarını sunarak, İran’ın Suriye’nin en kritik günlerinde yapıcı yardımları hayati önem arz ettiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir