SuriyeTüm Haberler

Şam – Halep Karayolundaki Araç Trafiği Yeniden Canlanıyor

Uluslararası Halep – Şam Otoyolu bugün, çevresinin daha önce sivilleri ve yolcuları hedef alan roketli füzeler ve terörist örgütlerin tehlikesinden temin edilmesi ardından yeniden trafiğe açıldı.

Şam, Homs, Hama, Lazkiye ve Tartus’tan Halep iline onlarca otobüs varırken Halep’ten de el Nasr Bulvarı batı girişi ve  Halep-Şam otoyolu başlangıcı noktasından otobüsler hareket etti.

SANA kamerası Halep iline gelen ve çıkış yapan otobüsleri gözlemledi ve 8 yıl aradan sonra otoban üzerinden Halep’e varan vatandaşların görüşlerini aldı. Vatandaşlar, sekiz yıl aradan sonra Halep Şam otoyolunun bu önemli can damarına güven ve güvenliği getiren Suriye Arap Cumhuriyeti askerlerinin fedakarlıkları ve vatan topraklarını sulayan şehitlerin kanları sayesinde  açılması önemini belirtti.

Otobüs şoförleri de bu yol kanalıyla rahat ve sağlıklı bir şekilde geçiş ve varışlarından ve zaman ve mesafeden kazanmalarından dolayı saadetlerini dile getirerek, Şam – Halep arasındaki mesafe’nin 5 saati geçmediğine dikkat çektiler.

Şam-Halep karayolu Suriye ordu birlikleri tarafından güvence altına alınmasından sonra normal ve güvenli harekete tanık oluyor.

Şam-Halep karayolu Suriye’nin farklı illeri bağlayan, ticaret ve transit için en önemli hayati arterlerden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir