Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Yeni Delhi Ulu Camisi İmamı’ndan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’e Teşekkür

Yeni Delhi’deki Ulu Caminin Cuma İmamı Seyyid Ali Takavi, İmam Hamaney’e Hintli Müslümanlara sahip çıktığı için teşekkür etti.

Meşhur Hint alimi Takavi, bu ülkede Müslümanlara karşı şiddet eylemlerini kınayarak, İmam Hamaney’in Hint Müslümanlarını himaye etmesinin mutlaka Hint toplumunda etkili olacağını söyledi.

Yeni Dehli’deki Şii Ulu Camisi Cuma İmamı, Hint güvenlik güçleri ve radikal Hindular’ın yeni vatandaşlık yasasını protesto eden Müslümanlar’a saldırılarının insan haklarının ihlali ve soykırım olduğunu ifade ederek, bu saldırıların son bulmasını istedi.

Takavi, Hint Müslümanları’nın Suudi Arabistan gibi ülkelerden destek temenni etmediğini belirterek, Suudi Arabistan’ın izlediği politikaların ABD’in çıkarlarına aykırı olmayacağına inandıklarını söyledi.

Daha önce de Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı İslam İnkılabı Rehberi’ne Hint Müslümanları’nı destekleyen açıklamalarından dolayı teşekkür etmişti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, mazlum Hint Müslümanları’nın katliamını kınayarak, Hint yönetiminin radikal Hindular ve yandaş partileri durdurması gerektiğini belirtmişti.

Radikal Hindular ve güvenlik güçlerinin saldırılarında yaklaşık 50 Müslüman’ın hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir