İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Devrim Muhafızları, Corona Virüs İle Mücadelede Savaş Pozisyonu Aldı!

Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Selami, tüm vilayetlerde devrim muhafızlarının tıbbi bilimler üniversitelerinin yanında korona ile mücadele için savaş pozisyonu aldığını belirtti.

Video konferans aracılığıyla muhtelif kentlerdeki devrim muhafızları komutanlarıyla korona salgınını Devrim Muhafızları Biyo Karargahı’nda ele alan Komutan Selami, tüm vilayetlerde devrim muhafızlarının tıp üniversitelerinin yanında gerçek anlamda savaş pozisyonu aldığını kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi’nin zor durumlar ve krizlerde halka yardım için vurgu yaptığını hatırlatan Komutan Selami, İslam İnkılabı Rehberi’nin tavsiyelerine bu koşullarda uymanın huzur verici ve kurtarıcı ve büyük nimet olduğunu söyledi.

İran’ın koronayı kontrol altına almak için bugün kendini bulduğunu ve bunun için porotokollere sahip olduklarını kaydetti.

Komutan Selami, ülke düzeyinde mukavemet ve dayanışma ile koronayı yenebilecekleri konusunda halkı temin ettiklerini ifade etti.

Tahran’daki Bagiatullah Hastanesi’nde bugüne kadar 6 bin hastanın kabul edildiğine atıfta bulunan Tümgeneral Selami, her gün yaklaşık 500 hastanın bu hastaneye yatırıldığını bildirdi.

650 Besiç üyesinin şehir genelinde dezenfeksiyon çalışması için seferberlik yaptığını belirten Tümgeneral Selami, “Binlerce Besiç ekibi de sağlık çalışanlarıyla birlikte tarama çalışması yapmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Doktorlar, hemşireler ve tüm sağlık çalışanlarını yeni tip koronavirüsün yayılmasını önleme yönündeki çabalarından dolayı takdir eden Tümgeneral Selami, insanların koronavirüse karşı mücadelede sağlık çalışanlarına yardım etmesi gerektini vuurguladı.

Tümgeneral Selami ayrıca vatandaşlara evde kalmalarını tavsiye ederek herkesin sağlık protokollerine uymasını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir