FilistinTüm Haberler

HAMAS: Korsan İsrail, Filistinli Esirlerin İsimlerini Açıklasın

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) Filistinli Esirler Komite başkanı Kadri Ebubekr, terör rejimi zindanlarındaki Filistinli esirlerin isimlerinin aracılar kanalıyla kendilerine bildirilmesini istedi.

Kadri Ebubekr,  dün yaptığı açıklamada, bu zamana kadar çeşitli kanallarla Filistinli esirlerin  korona virüs ortamında durumlarını öğrenmek istediklerini ama terör rejiminin bu konuda cevap vermediğini söyledi.

Bu arada Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Hamas ile işgalci İsrail arasında bir esir takası anlaşması sağlanması için konuyla ilgili arabulucuların Hamas’la görüştüklerini duyurdu.

Heniyye, Londra merkezli El-Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, “İşgalci İsrail ile esir takası anlaşması bağlamında bazı aracılar Hamas ile iletişime geçti, anlaşma çerçevesinde neler yapılabileceğine dair bilgiler aldı” ifadelerini kullandı.

İsrail ile esir takası zemininin oluşması için işgal yönetiminin bazı adımlar atması gerektiğine işaret eden Heniyye, yaşlılar, hastalar, çocuklar, kadınlar ve 11 Ekim 2011 tarihinde imzalanan Şalit Esir anlaşması kapsamına giren esirlerin serbest bırakılması halinde yeni bir esir takasına girmeye hazır olduklarını vurguladı.

Heniyye açıklamasında, “Bu meselenin çözümünde gerçek anlamda anahtarın ne olabileceğini kendilerine ilettik.” ifadelerine yer verdi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın elinde 4 siyonist İsrail askeri bulunduğunu hatırlatan Heniyye, “İsrail ile aracılar yoluyla esir takasına hazırız” ifadelerini kullandı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, ırkçı İsrail’in Temmuz 2014’te Gazze’ye düzenlediği Koruyucu Hat Operasyonu’nda Oron Şaul isimli bir askeri esir aldığını açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir