Dünyaİmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Batı Ülkelerinin Felsefesi Korona Salgınında Yenilgiye Uğradı

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, video konferans yöntemiyle Tahran’da düzenlenen Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu toplantısına katıldı.

Bugün sabah saatlerinde yapılan toplantıya Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yanı sıra kurul üyeleri iştirak etti. Ülke genelindeki valiler ise video konferans aracılığıyla katıldı.

Bu toplantıda konuşma yapan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, korona virüsle mücadelede İran halkı ile ilgili görevlilerin performansını “büyük ve gurur verici bir cihatçı hareketi” olarak nitelendirdi.

Ulusal birlikle büyük bir fedakarlığa imza atan halkın çabalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bu çalışmaların derlenmesi gerektiğini belirterek, “Aziz İran halkı, doğru, güvenilir ve sabırlı davranışlarla parlayıp İslam-İran kültürünü gösterdi” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, toplantıda korona virüsle mücadeleye ilişkin sunulan raporları takdir ederek, “Tedavi süreci, tıbbi hizmet, salgını önleme, korona virüs taraması, hijyen ve dezenfekte çalışmaları konusunda takdire şayan olağanüstü işler yapıldı” ifadesini kullandı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ülkede yürütülen yardım kampanyaları hakkında ise bunun İslam ile İslam Devrimi kültürünün tecelli etmesi için birer alan olduğunu kaydetti.

Batı dünyasının küresel salgınla mücadele sınamasında başarısız olduğunu anlatan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, şunları söyledi:

“Batı ülkeleri ve Batı’ya özenenler bu başarısızlığın görülmesini istemiyorlar, ancak bu yetersizliğin boyutlarının incelenmesi ve dile getirilmesi lazım. Çünkü insanların kendi kaderlerini belirlemede bunları bilmesi gerekiyor.

Korona salgını Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da diğer ülkelere göre daha geç yayıldı, yani virüse karşı tedbir alama fırsatı buldular, ancak olması gerektiği gibi iyi bir iş çıkaramadılar. ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde çok sayıda ölüm ve vaka sayısı gerçekleşti. İşsizlik de dahil olmak üzere bu ülkelerdeki sorunlar onların acizliğini gösteriyor”

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Batı’nın felsefesinin de yenilgiye uğradığını dile getirerek, “Batı’daki sosyal felsefenin ruhu ve içeriği materyalizm ve paraya dayanır. Bu yüzden salgın sırasında yaşlılar, engelli hastalar ve evsizlere göz yumuldu, çünkü bu gibi insanlar para kazanıp materyalizme hizmet etmekten yoksun. Birçok yaşlı insan huzur evlerinde öldü. Bu olay Batı felsefesinin başarısızlığını ortaya çıkardı” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir