İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: Hürremşehr’in Kurtuluşu, İstikbarın Kumpasına Son Verdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Hürremşehir’in kurtuluşu asla unutulamayacağını belirterek, 23 Mayıs 1982’de küresel istikbar ve bölgedeki işbirlikçilerinin İran milletine yönelik büyük kumpası boşa çıkarıldığını belirtti.

Bugün 23 Mayıs Hürremşehir’in 1982’de kurtuluş yıldönümü. Bu gün İran İslam Cumhuriyeti takviminde direniş ve zafer günü olarak adlandırılmıştır.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, korona virüs salgını ile milli mücadele merkezinin bugünkü oturumunda yaptığı konuşmadı Hürremşehir’in kurtuluş yıldönümünü kutladı.

Ruhani, İran milleti bu günde eğer bölgede ve dünyada tüm muhalif ülkeler birlik olup düşmanlara en modern silahları verseler bile, bu milletin iradesi hepsine karşı galip geleceğini ortaya koyduğunu belirtti.

Ruhani, Hürremşehir’in kurtuluş günü İran’ın milli tarihi ve kutsal savunma yıllarının çok önemli günlerinden biri olduğunu belirterek, İran milletinin o günkü mutluluğu asla unutulmaz bir anı olduğunu vurguladı.

İran’da korona virüs salgını ile mücadele sürecine de temas eden Cumhurbaşkanı Ruhani, İran korona virüs salgını ile ilgili olarak “hastalığı titiz ilan etmek”, “ koranannın tehlikeli hali” ve “güdümlü sosyal mesafe” gibi üç aşamayı geride bıraktığını ve şimdi bu salgını kontrol almanın dördüncü aşamasına gelindiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, dördüncü aşamada gözetim ve hastalığı hızlı tedavi ve ayırma amacıyla tespit etmek gibi çalışmalar artacağını belirterek şöyle ekledi:

Yaklaşık 10 eyalette durumumuz iyi ve korona virüsü kontrol almayı başardık.

Ruhani ayrıca Ramazan bayramını kutlayarak kutsal mekanların sağlık protokollerine uyarak bayramdan sonra açılacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir