İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’da Devrim Muhafızları’nın “Yüce Peygamber (sav) 14” Dev Askeri Tatbikatı Başladı

Yüce Peygamber -saa-14 isimli ortak ve büyük tatbikatın son aşaması, Devrim Muhafızları birliklerinin katılımıyla başladı.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri ve Hava-Uzay Gücü unsurlarının katılımıyla düzenlenen Yüce Peygamber -saa- 14 büyük tatbikatının son aşaması bugün Hürmüzgan vilayetinin genel bölgesi, Hürmüz Boğazı ve Fars Körfezi’nden ülkenin derinliklerine kadar geniş bir alanda başladı.

Sepahnews’ın bildirdiğine göre, tatbikata Devrim Muhafızları’nın Deniz Kuvvetleri’ne ait füze, bot ve İHA birlikleri ile Devrim Muhafızları Hava-Uzay Gücü’ne bağlı füze, İHA ve radar birlikleri belirlenen senaryolar çerçevesinde prova yapıyorlar.

Tatbikat boyunca belirlenen farazi düşman hedeflerine yönelik füze sistemleri, botlar ve İHA’larla saldırı düzenlenecek, farazi düşman gemilerinin bağlantı hatları kesilecek ve taarruz amaçlı mayın dökme provaları gerçekleşecek, ayrıca helikopterlerden belirlenen farazi hedeflere füzeler fırlatılıp, sahilden denize füzeler atılacak.

Tatbikatın bu aşamasında, “Nur Uydusu”ndan gönderilen görüntülerden yararlanmak suretiyle ilk kez tatbikat bölgesinde keşif operasyonu gerçekleşecek.

Bilindiği üzere İran İslam Cumhuriyeti’nin ilk askeri uydusu olan Nur, 22 nisan 2020’da Devrim Muhafızları tarafından uzaya fırlatılarak yerküreden 425 kilometre mesafede yer alan yörüngeye başarıyla yerleştirildi.

Bu bilimsel başarı, İranlı bilim insanları ve uzmanlarının yıllar süren amansız çalışmalarının sonucudur. İranlı uzmanlar yerli bilime dayanarak bilimsel zirvelere başarı ile ulaşmakta hiçbir sınır tanımıyorlar. Tabi ki bilimde başarının tüm boyutlarına ulaşmak, İran İslam Cumhuriyeti iktidarı ve güç bileşenlerinin güçlenmesi için bir temel ihtiyaçtır. İran’ın füze kabiliyeti, güç oluşturan en önemli faktörlerdendir ve İran kabiliyetlerini güçlendirecek diğer strateji boyutlarına ulaşmak için bu gücün kullanılması mantıklı ve yasaldır. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir