SuriyeTüm Haberler

Suriye’nin Direnişçi Halkı, ABD Terör Üssünün Kontrolünü Ele Geçirdi

Suriye’nin Deyruzzur eyaletinin el’Hevayec’ bölge halkı, ABD desteğindeki Kürt silahlı güçlerine ait üssü kontrolüne geçirdiler.

El’Meyadin kanalına göre, Suriye Demokratik Güçlerine ait üssün ve mevzilerin  bölge halkı tarafından ele geçirilmesinden sonra halk ABD ve onun desteğine sahip  işbirlikçi gruplar aleyhinde protesto gösterisi düzenlediler.

Yine Deyruzzur’da yer alan Diban köyü halkı da, Kürt silahlı  güçlerini, arama noktaları ve üs olarak kullandıkları okullardan çıkardılar.

İşgalci Amerikan güçleri tarafından destekli “DSG” grupları tarafından, Amerikan işgalini ve bölgedeki varlığını reddeden protesto gösterisi düzenlemeleri sırasında, Deyrezzor kırsalının doğusunda yer alan Hevayic köyü ahalisine yapılan saldırı sonucunda 3 sivil yaralandı.

Göstericilerin, ABD tarafından desteklenen “DSG” gruplarının uygulamalarına karşı, öfke dolu bir ortamda lastik yaktıkları ve ana yolları kestikleri belirtildi.

Ayrıca, “DSG” gruplarının, işgalci Amerikan ve paralı askerlerinin bölgeden çıkmasını talep etmek için dışarı çıkan göstericilere kurşunla karşılık vermeleri sonucunda 3 sivilin yaralandığı belirtildi. /

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir