Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun yeni nesil savaş gemisi “Dena” yakında görücüye çıkacak!

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, İran yapımı savaş gemisi Dena’nın yakın zamanda İran Ordusu Deniz Kuvvetleri tarafından hizmete alınacağını söyledi.

İran savunma bakanı Hatemi yaptığı açıklamada bu geminin imkanlar, teçhizatlar ve kullanım bakımında benzerlerinden farklı olduğunu söyledi.

İran’ın son 40 yılında savunma alanında en fazla ambargolara maruz kaldığını ifade eden İran savunma bakanı Hatemi, bu dönem zarfında en etkili teçhizatların yerli imkanlarla yapıldığını söyledi.

İran Savunma Bakanlığının devrimci bir bakanlık  olduğunu ifade eden  Hatemi, son 40 yıldaki gelişmelerin de bu devrimci bakış açısından kaynaklı olduğunu söyledi.

İran’da Milis Güç olarak bilinen Besic Haftasını da kutlayan İran savunma bakanı, rahmetli İmam Humeyni’nin (ra), Amerika’ya karşı mücadele için güçlü bir Besic Teşkilatı’nın kurulması talimatını verdiğini ve böylece Amerika’nın tehditlerini fırsata dönüştürdüğünü öyle ki büyük şeytan Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti’nin bu yumuşak gücünü anladığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir