Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Hüseyin Selami: Siyonist rejimin işi, tek bir operasyonumuz ile biter!

İran İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Ordusu Başkomutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, dün akşam bir tv programında, İsrail rejiminin güvenlik balonunun patladığını söyleyerek, “tek bir operasyon siyonist rejimi yok edebilir” dedi.

Hüseyin Selami ayrıca, İsrail’in füze fabrikasındaki patlamayı sahiplendi, “füze testi” iddialarını gülünç olarak nitelendirdi. Erbil’deki Siyonist casus merkezine yapılan saldırıyı doğruladı. “İsrail’in deniz ticaretinin ciddi şekilde kesintiye uğraması çok kolay” dedi

İran İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Ordusu Başkomutanı Tümgeneral Hüseyin Selami Kudüs Günü Münasebetiyle Şehit General Kasım Süleymani’nin direnişe olan katkılarına değindi. 

General Hüseyin Selami, şehit General Kasım Süleymani’nin  tüm İslam beldelerinde direnişin ruhu olarak bilindiğini belirtti.

General Selami, ‘’Kudüs Gücü’nün en büyük marifeti, bölgede ABD ve siyonist rejimin gücünü bozguna uğratmak ve bu ülkeye karşı bölgeyi harekete geçirmek oldu. Amerika yavaş yavaş bölgeyi terk etmek zorunda, nitekim şimdi ABD terör ordusunun bazı birlikleri Afganistan’dan çekilmeye başladı ki bu süreç milletlerin iradesinin üstün çıkması sonucudur.

Terör devletlerinin direnişin baskısında olduğuna değinen General Selami, ‘’ Amerika terör devleti bölgede kamuoyu ve direniş gruplarının siyasi ve askeri baskısı altında bulunuyor. Bugün şeytanların ve müstekbirlerin kurduğu ittifak cephesinin artık kırılmaya başladığına şahit oluyoruz. Amerika  Suudi Arabistan rejimini aşikar bir hezimetten ve Yemenli mücahitlerin karşısında yenilgiye uğramaktan kurtarmak için hiç bir şey yapamıyor. Ayrıca siyonist rejim İsrail’in milli güvenlik sisteminde çatlaklar oluştu fakat Amerika bu rejime bile hiç bir şekilde yardım edemedi.’’ açıklamalarında bulundu.

ABD’nin kamuoyu, siyasi ve direniş grupları tarafından baskı altında olduğunu bunun dünya ve bölge genelinde yeni siyasi bir olay olduğunu söyledi.

Batı Asya ve dünyanın siyasi, güvenlik ve coğrafi görünümünün değişmeye yüz tuttuğunu ifade eden General Selami, ‘’ Onlar İslam’ı değiştirmek istiyorlardı bundan dolayı bir birinden mesafe aldılar ve bir birine yardım etmeye muktedir değiller ve parçalanmışlardır ve bir birinden ayrı siyasi hüviyetlerle karşı karşıyayız ve herkes kendi menfaatleri doğrultusunda davranmaktadır.’’ dedi.

General Selami, ‘’ Amerika onlara yardım edemez, ABD bugün Arabistan ve onların hezimetten kurtarmaya yardımcı olamaz, ABD eskiden olduğu gibi direkt veya endirekt müdahale etme gücüne sahip değildir ve bölgeyi tedricen terk etmek zorundadır.’’ ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir