Batı AsyaLübnanTüm Haberler

Seyyid Hasan Nasrullah’ın tehdidi sonrası Siyonist rejimi korku sardı!

Terör rejimi İsrail ordusu, Lübnan Hizbullahı uyarılarına ilişkin endişeler nedeniyle işgal altındaki Filistin’in merkezindeki Tel Aviv çevresine bir dizi hava savunma sistemi yerleştirdi.

Siyonist rejim geçtiğimiz Pazar günü Lübnan deniz sahasını ihlal ederek Akdeniz’de bir gaz platformu kurdu. Siyonist rejim, Akdeniz’de Kariş bölgesinde gaz aramak ve çıkarmak için platform  kullanmaya hazırlanması, Lübnanlı yetkililerden güçlü bir tepkiyle karşılaştı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah da Perşembe akşamı yaptığı bir konuşmada, Tel Aviv’in herhangi bir aptallığının Siyonistlerin varlığını tehdit edeceğini söyledi.

Bu olayların ardından Lübnan gazetesi el-Ahbar Cumartesi günü Seyyid Hasan Nasrallah’ın Perşembe akşamı yaptığı konuşmanın ardından Siyonist rejimin hava savunma sistemlerinin Tel Aviv ve Hayfa’da konuşlandırıldığını  bildirdi.

Gazeteye göre, Siyonist rejimin siyasi ve güvenlik liderleri, Seyyid Hasan Nasrallah’ın konuşmasından önce Lübnanlı yetkililer, “Kariş” petrol sahasından gaz çıkarılmasına ilişkin sözleri ciddiye almamış, ancak Nasrallah’ın konuşmasının hemen ardından, Siyonist ordu, karşı karşıya gelecek herhangi bir sürpriz saldırıyı beklemeye gündemlerine almıştır. 

Seyyid Hasan Nasrallah’ın açıklamalarının ardından İbranice yayın yapan KAN kanalı, bir haberde İsrail rejimi ordusunun Hizbullah’la olası bir çatışma durumunda çeşitli güvenlik senaryolarına karşı hazırlıklı olduğunu yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir