Filistinİran İslam Cumhuriyeti

İran Dışişleri Bakanı, Gazze’deki savaşın devam etmesi halinde israil ve ABD’ye direniş gruplarının ‘başka sürprizleri’ olabileceği konusunda uyardı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdollahian, israil ve ABD’yi kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne karşı savaşın devam etmesi halinde direniş güçlerinin “başka sürprizleriyle” karşılaşabileceği konusunda uyardı.

Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Hamas’ın siyasi yetkilileri ile yaptığım dünkü görüşmemde, Hamas’ın siyasi yetkilileri savaşın durdurulmaması durumunda bölgede daha büyük kararlar alma aşamasına geleceğini belirtmişlerdir” dedi.

Emir-Abdollahian, İran’ın üst düzey diplomatının Katar’da Hamas liderleriyle görüşmek üzere görüşmesinin ertesi günü Fidan’la buluştu.

“Savaş durdurulmadığı takdirde savaşın genişlemesinin sorumluluğu doğrudan Siyonist rejime ve ABD’ye aittir” dedi. Amir-Abdollahian, Washington’un insanların öldürülmesine verdiği topyekün desteğin sorumluluğunu kabul etmesi ve bunun sonuçlarıyla yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

“Savaş devam ederse koşullar aynı kalmayacak ve direniş sürpriz bir hamle daha yapacak” dedi.

Hamas, onlarca yıldır Filistinlilere yönelik kan dökme ve saldırganlık kampanyasına yanıt olarak 7 Ekim’de İsrail güçlerine karşı sürpriz El Aksa Fırtınası Operasyonu’nu başlattı. 

Hamas’ın operasyonu İsrail’i abluka altındaki Gazze Şeridi’ne karşı kanlı bir savaş başlatmaya sevk etti. Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında şu ana kadar üçte ikisi kadın ve çocuk olmak üzere en az 8 bin 796 kişi öldü.

İsrail işgali altındaki topraklara giren Hamas üyelerinin ve diğer Filistinlilerin en az iki yüz israilliyi esir aldığı tahmin ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir