Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Lideri Seyyid Abdulmelik El-Husi: Suudi Amerika Koalisyonu Kadın ve Çocukları Özellikle Hedef Alıyor

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdulmelik el’Husi, kadın haklarından dem vuran düşmanların, siyasetleriyle, kadınlar için en büyük tehdit ve tehlike olduklarını zira Yemenli kadın ve çocukların batılıların silahlarıyla öldürüldüklerini söyledi.

El-Alem kanalına göre, el-Husi dün kadın ve anneler günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, ‘düşmanların Yemen’de özellikle kadın ve çocukları hedef aldıklarını’ belirterek, Batılıların kadın hak ve hukukuna değer vermediğini halbuki İslam dininin kadına çok büyük makam ve değer verdiğini bildirdi.

Ensarullah hareketi lideri, Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin Yemen aleyhindeki savaşlarına temasla, İslam düşmanlarının bu savaştan hedeflerinin, Yemen halkı üzerinde sulta kurmak olduğunu belirtirken, Suudi rejiminin teröristlerin en büyük hamisi olduğunu ve Yemen halkı ve müslümanlar arasında tefrika çıkarmak hedefinde olduğunu bildirdi.

Suudi rejiminin cinayet dolu siyasetlerine değinen el-Husi, bu rejimin ABD ve ırkçı İsrail’e hizmet ettiğini belirterek, bu rejimin İsveç’de imzalanan ateşkes anlaşmasına da bağlı kalmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir