IrakTüm Haberler

Ayetullah Sistani’den IŞİD’e Karşı Mücadele Fetvasının Yıldönümünde Bildiri

Iraklı Dini Taklid merciii Ayetullah Seyyid Ali Sistani’nin bürosundan yayınlanan bildiride, terör örgütü IŞİD ile mücadelenin tek yolunun birlik ve beraberlikle mümkün olduğunun görüldüğüne vurgu yapıldı.

İSNA haber ajansının verdiği habere göre, terör örgütü IŞİD ile mücadele yönündeki fetvasının 5. yıldönümü münasebetiyle Ayetullah Sistani’nin bürosundan yayınlanan bildiride, ”birlik, beraberlik ve muhtelif gruplar arasında ihtilaflar bir kenara bırakılmasaydı, dost ve kardeş ülkeler arasında işbirliği olmasaydı bu terör örgütüyle mücadelede başarılı olunamazdı” açıklamasına yer verildi.

Ayetullah Sistani’nin temsilcisi ve Kerbela cuma imamı hatibi Ayetullah Ahmet el Safii cuma namazı hutbelerinde okuduğu Ayetullah Sistani’nin fetvasında, bundan 5. yıl önce bu mekanda Ayetullah Sistani’nin terör örgütü IŞİD ile cihad fetvası çağrısı başlamış ve tüm Irak milletinden terör örgütlerine karşı güvenlik güçleriyle birlik olup ülkelerini savunmalarına vurgu yapıldığını hatırlattı.

Ayetullah Sistani, 2014 yılında, terör örgütü IŞİD’in Irak’a saldırısı ve Musul’un teröristlerin işgaline geçmesiyle birlikte bu örgüte yönelik İslami cihad fetvası vermiş ve bu fetva Haşdüşşabi’nin teröristlerle mücadelede Irak silahlı güçleri olarak şekillenmesinde en önemli faktör olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir