Tüm HaberlerYemen

UNICEF: Suudi Koalisyonun Saldırılarında 7300 Yemenli Çocuk Öldü

UNICEF Suudi rejiminin başını çektiği koalisyon güçlerinin Yemen’e başlattığı saldırlarda bu zamana kadar 7300 Yemenli çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.


UNICEF icra kurulu başkanı Henrietta Fore, Suudi İttifakı’nın Yemen aleyhindeki saldırılarını eleştirirken, Yemen savaşında her gün bir Yemenli çocuğun ya öldüğünü yada yaralandığını ve bunların aynı zamanda açlık ve kötü beslenme sorunu ile de karşı karşıya olduğunu halbuki bu ölümlerin önlenebileceğini söyledi.


UNICEF yetkilisi, Güvenlik Konseyi üyelerini Yemenli çocuklara tek taraflı destek vermeye çağırdı.


Yemen’de yaşayan yaklaşık 15 milyon çocuğun neredeyse tümü insani yardıma ihtiyaç duymaktadır.


Suudi rejimi, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika ve diğer bazı ülkelerin desteğiyle, Mart 2015’ten bu yana Yemen’e karşı askeri saldırı başlatmış, bunu kara, deniz ve hava kuşatması ile sürdürmektedir.


Suudi Arabistan ve koalisyon güçlerinin saldırılarında bu zamana kadar en az 16 bin Yemenli öldü ve onbinlercesi de yaralandı. Milyonlarca Yemenli de evinden barkından oldu.


Suudi rejimi ve işbirlikçileri dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen’e saldırılarla yetinmeyerek, bu ülkeye gıda ve ilaç yardımlarının da gitmesine engel oldular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir