IrakTüm Haberler

Iraklı Direniş Grupları, Büyük Şeytan ABD İşgalcilerinin Bulunduğu Erbil Havalimanını 25 Grad Füzesiyle Vurdu!

Iraklı Direniş Gruplarından Seraya Evliyaid-Dem Birlikleri Büyük Şeytan ABD İşgalcilerinin Bulunduğu Erbil Havalimanını 25 Adet Grad Füzesiyle Vurması Sonucu Onlarca ABD Askeri İle İşbirlikçinin Ölü Ve Yaralı Düştüğü Bildirildi.

Ayrıca Üs İçinde 2 Savaş Uçağı İle 4 Askeri Helikopterinde Atılan Füzelerden Dolayı Hasar Görerek Kullanılamaz Hale Geldiği Açıklandı.

Iraklı Direnişçilerin PKK Destekçisi Terörist ABD’nin Erbil’deki Havalimanına Saldırısının Ayrıntıları Netleşmeye Başladı: Üssün %35’i Kullanılamaz Hale Geldi, 3 Uçak, 3 Helikopter Ve 4 İHA’da İmha Edildi.

(İSLAMİ DAVET)

Haber kaynakları, Erbil Uluslararası Havaalanı ve havalimanındaki bir ABD üssünün roketlerle hedef alındığını bildirdi.

Fars Haber Ajansı’na göre, Iraklı kaynaklar Pazartesi akşamı Erbil Uluslararası Havalimanı (kuzey Irak) yakınlarında çok sayıda patlama duyulduğunu bildirdi.

Erbil Uluslararası Havaalanı çevresindeki bölgeye üç havan mermisinin isabet ettiği bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (KBY) bu sabah yaptığı açıklamada, Erbil Operasyonunda kullanılan bir araca monte edilmiş bir roketatar bulduğunu söyledi.

ABD öncülüğündeki sözde IŞİD ile mücadele koalisyon güçleri, Erbil kentindeki havalimanına saldırıda 1 sivil müteahhidin öldüğünü, 5 sözleşmeli personel ile 1 ABD’li askerin de yaralandığını açıkladı.

Irak Başbakanı, Erbil Havalimanı’na düzenlenen saldırıyla ilgili inceleme başlatılması talimatını verdi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil kentine düzenlenen füze saldırılarını “terör saldırısı” olarak niteleyerek şiddetle kınadı.

Irak’ın Erbil kentine düzenlenen füze saldırılarında kullanılan aracın bulunduğu bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansına bağlı anti terör güçleri, Erbil’de gerçekleşen füzeli saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin Erbil’e atılan füzelerin fırlatıldığı aracı bulduğu ve soruşturmalar tamamlandıktan sonra daha fazla bilgi paylaşılacağı kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir