Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Seyyid İbrahim Reisi: İran halkı, Kudüs’ün kurtuluşuna kadar Filistinlilerin yanında olacaktır

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dünya Kudüs Günü’nde büyük İran milleti, Kudüs’ün tamamen özgürleşmesine kadar İslam’ın hedefleri yanında olacaklarını coşkulu varlığıyla bir kez daha ilan edeceğini söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Çarşamba sabahı mübarek Ramazan ayının 21. gecesinin ihya merasiminde ve Hz Ali’nin-as- şehadet gecesinde, İmam Humeyni’nin-ra- türbesindeki dindar İran halkına hitaben yaptığı konuşmada . İmam Humeyni’nin (ra) Kudüs ve Filistin meselesini İslam aleminin en önemli meselesi ilan ettiğini ve mübarek Ramazan ayının son Cuma gününü Dünya Kudüs Günü ve Filistin Mazlumlarına Destek Günü olarak isimlendirdiğini belirterek, “Muhakkak büyük İran milleti, mübarek Ramazan ayının 23. gününe denk gelen  Dünya Kudüs Günü’nde coşkulu varlığıyla elbet bir kez daha Kudüs’ün tamamen özgürleşene kadar İslam’ın hedefleri arkasında duracaklarını ilan edecekler.” vurgusunda bulundu

Reisi şunları da ekledi: Bugün dünyadaki iktidar sistemi İranofobiyi, İslamofobiyi ve Şiafobiyi yaymaya çalışırken, yetkililer, öğrenciler, alimler, vaizler, üniversite hocaları ve tribün sahibi olanlar da dahil olmak üzere hepimiz gençlerle konuşup aydınlatma cihadı ile  onların zihinsel düğümlerini açmakla mükellefiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir